RSS

Karacsonyi ajandekvasarlas

23 Dec

Tegnap vegre megvolt a karacsonyi ajandekvasarlas is. A valsag ellenere sikerult tobbet kolteni a kelletnel, de nem banom mert oromet tudtam szerezni Kedvesemnek. Sajnos a valsag nem tudta az eladokat megvaltoztatni, ugyanaz a nemtorodomseg es pofatlansag van minden boltban, meg akkor is ha alig lezeng nehany kliens a polcok korul.

A parom mar regota akart egy Wii konzolt. Az elso boltban be is tettem egyet a szekerbe. A doboz zarolva volt, korbetekerve mindenfele biztonsagi cuccal, igy nem tudtam kibontani, hogy ellenorizzem a tartalmat. Kasszanal fizetek, megyek a garanciapulthoz. Ott elottem bontjak ki es a doboz ures. Rajonnek, hogy ez epp annak a peldanynak a doboza ami a polcra ki van teve. De akkor ki volt az az idota aki biztonsagi zart tett egy ures dobozra? Mondom nekem nem kell a kitett termek, amit mindenki osszefogdosott, igy vagy hoznak egy ujat vagy storno. Telefon, varakozas (kb 10 perc) jon egy urge, megfogja az ures dobozt es el akar huzni vele. Megallitom, mondom ezt a dobozt nem viszi sehova, mig nem latom az ujat. Elmegy, eltelik ujabb 10 perc, a turelmem mar fogytan, megjelenik egy masik alak, kiabalok, hogy storno mert nincs tobb kedvem varni. Konyorog meg varjak ket percet, mig magyarazza a bizonyitvanyt megjelenik az elobbi alkalmazott es hozza az uj konzolt. Elottem nyitja ki, megvan minden teszem a kosarba es lepek.

Masik boltban meg egy remote kontrollert vettem, az elado a kezembe nyomja az atlatszo muanyag dobozt amiben ket kontroller van, hogy majd a kasszanal szoljak, csak az egyik kell. Megvan, megyek a garanciashoz, aki latja, hogy a pult fele kozelitek, de szepen kisurran mellettem a pult modul es lelep. Nosza vissza a kasszasnenihez panaszkodni, erre azt a valaszt kapom, hogy nem kell a garinal semmit kitolteni mert eleg a kasszabon. Oke, de azert megis ellenorizni akarom a doboz tartalmat a fenti eset miatt. Kibontom, nezem a garanciapapirt, ahol az all, hogy az elado ki kell toltse es le kell pecsetelje. Megint vissza a kasszahoz, mutatom a papirt, telefon, varakozas, megjelenik a garancias urge, felvallrol beszelve kitolti es lepecseteli a papirt.

Utkozben az autohoz eldontottuk a Kedvesemmel, ha mar van konzol illene uj tevet is venni, igy atmentunk egy masik boltba nezelodni, hogy mire tudnank a jo oreg Philips-et lecserelni. Nem kell nagy kepernyo, meg a 82 centis is nagynak tunt, olyan 65-70 centis nekunk megfelel. Hat a kicsikbol eleg gyenge a valasztek. Nagy reszuk nem full HD es LED technologiaju is keves akad. Vegul egy 68 cm-es LG-re esett a valasztas. Full HD, a polcon azt is irta hogy LED, de en ketlem mert a neten utananeztem es nem lattam sehol a leirasokban a LED betuket. Mindegy, nem ez a fontos, mert nem vagyok annyira igenyes. Tehat kivalasztjuk a cuccot, minden kiallitott teve mukodott, csak ez az egy szomorkodott magara a polcon. Hivok egy alkalmazottat, hogy nem-e lehet ezt is bekapcsolni? Kisul hogy mar nincs hely a konnektorban es kabel sincs ures. De ugyis mindegy, mert majd a garancianal kibontjak, beinditjak es ha nem tetszik a kepe akkor visszaadhatom. Atmegyunk a kasszanal, ki is lep egy szoke csaj a kasszaval szembeni ketrecbol, nekiront a teve dobozanak, felvagja, kiveszi belole a garanciapapirt, elkeri a szamlat. Mar kezdek meglepodni, kozben odatolom a szekeret a garancias polchoz, varva, hogy jojjon valaki aki kicsomagolja es beinditja a keszuleket. A papiros szoke meg bamul ram, az ablakon keresztul, latom, hogy vegzett a papirokkal. 5 perc utan elfogy a turelmem, elindulok a ketrec fele, akkor kap a csaj eszbe, felveszi a mikrofont es egy kollegat a garanciahoz invital. Jon is egy masik szoke, nagy nehezen kicsomagolja a keszuleket, rakot egy hitvany Euroscart csatlakozot egy proba DVD lejatszorol , csunya bolhas kep fogad. Ujra jon a szoveg, hogy a DVD szar, miutan bedunak egy masik tevet en is meggyozodok. Legalabb ellenoriztem a kepernyot, nincs hibas pixel, minden oke.

Kesore ertunk tegnap haza, igy mar nem volt idom osszerakni a cuccot. Mara maradt a dolog, ha hazaerek a melobol majd osszerakom es kovetkezni fog az elmenybeszamolo is.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 23, 2010 in Otthon, Pofatlanok

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: