RSS

Inventor 2011

05 Feb

Habar mar tavaly nyaron megjelent az Autodesk uj termeke, a nemetek nem siettek el az atterest. A heten telepitettem, elolegben azert kertem a harom eves gepembe meg 1 GB RAMot, amirol utolag kiderult, hogy felesleges volt. Nem, nem a program sikerult olyan jol, hogy hasit a gepen, hanem egyszeruen csak 2 GB-t lat a 3-bol, pedig az XP latja mind a harmat.

Elegge furcsa ceg ez az Autodesk is, nagyon profitorientalt valami, szerintem mar az Apple termekeivel vetekedik. Van egy olyan dolog naluk, hogy szubszkripcio (feliratkozas). Mit is takar ez a szo? Hat azt, hogy ha evente lepenget a cep 1000 eurot minden licensz utan akkor, ha megjelnik ujabb verzio, ingyen megkapjuk. De ha nem jelenik meg akkor meg a penzt kiadtuk hiaba. Persze uj verzio jelenik meg minden evben, majdnem nulla uj funkcioval, vagy olyan dolgokkal amit nem hasznalok. 10-es verzio ota haszanlom az Inventort. Azota lepett elore, ha jol emlekszem, 5 verziot de funkcionalitasban majdnem semennyit. Peldaul csak mostanra sikerult beepiteni egy olyan funkciot, hogy a rajzban ki lehessen a modellt cserelni. Komolyabb programok (peldaul a Pro/ENGINEER) mar egy evtizede tudjak ezt.

Tobb mint harom eve dolgozok naponta ezzel a programmal es csak azt tudom ajanlani a fejlesztoknek, hogy ne a csili-vilit nezzek rajta (szep ikonok, meg ribbon interfesz) hanem inkabb a funkcionalitasra koncentraljanak.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 5, 2011 in IT

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: