RSS

Embertipusok a munkahelyen

13 May

Az elmult evek soran nagyon sok kollegat volt alkalmam megismerni, akik a kovetkezo negy kategoriaba sorolhatok. Keves az olyan ember aki ne illene bele e negy kategoria valamelyikebe.

1. A nulla kategoria. Ezekre az emberekre jellemzo, hogy nem kepesek semmire. Akarmilyen munkat biz rajuk az ember nem kepesek elvegezni. Ezt ok is tudjak, ezert a hangjukat sosem hallani a munkaban. Elvannak magukkal, meghuzodnak egy sarokba es kussolnak. Paran kozuluk ha megis munkat kapnak nagy kinnal elvegzik, altalaban mas kollegak segitsegevel, de nem dicsekszik el a dolgot, mert nem szeretnenek ujabb feladatot kapni.

2. A seggnyalok. Ok egesz nap a fonok hatsojat bujjak, kolonbozo otletekkel allnak elo, ami a termelest inkabb hatraltatja minthogy elosegiti. Nem valami intelligens kategoria, a butasagukat mindig azzal kompenzaljak, hogy a fonok kedveben jarnak. Meghajolnak koszoneskor, kinyitjak az illetonek az ajtot, apro munkakra onkentesen jelentkeznek. Jol el lehet veluk lenni, mert sokszor rajuk lehet bizni olyan munkat ami a fonoknek kell de az ember nem szeret elvegezni, igy nekik lehetoseg nyilik a fonok sarkaban maradni.

3. A forwarder avagy passzolo tipus. A leghitvanyabb kollegatipus. Nem szeretik a munkat, a labda legyen mindig a szomszed palyan elv alapjan dolgoznak. Miota az email nelkulozhetetlenne valt egy ceg mindennapi munkajaban, azota egyik kedvenc idotoltesuk a forward gomg nyomogatasa. Ezert is neveztem el oket forwardereknek. Jellemzo ezekre az emberekre, hogy ok sosem hibasak, mindig ki tudjak menteni magukat, masvalakire haritva a felelosseget. Ugyanakkor ha valami pozitivan sul el, akkor ok allnak a sor elejen, mint a jo munka megtestesitoi. Ilyen emberekkel a legnehezebb az egyuttmukodes, ugyanis nagyon oda kell figyelni minden apro mozdulatoukra.

4. A szolgak. Ez a legnagyobb kategoria. Altalaban a rangletra legalacsonyabb fokozatan allnak. Ok azok az emberek akik a fentebbi harom kategoria beret is kitermelik. Nagy reszukre jellemzo, hogy a munkat passziobol vegzik, szeretik amit csinalnak. Ritkan panaszkodnak es emiatt mindenki azt hiszi roluk hogy egy megelegedett kategoria. Sajnos azt ami a lelkuben zajlik nem veszi eszre senki. Rajuk jellemzo, hogy egyszer megunjak, betelik a pohar es kitornek, vagy eppenseggel lelepnek a buli kellos kozepen. Talan ez az egyeduli fegyveruk a masik harom kategoriaval szemben. Ugyanis a masik harom szakmailag nem annyira kepzett, hogy boldoguljon nelkuluk. A szolgak egyideju tavozasa (volt ra pelda) olyan lavinat indit el, ami maga utan vonja a tobbi kategoriat is. Ezert az okos fonokok neha-neha meg odavetnek egy leragott csontot a szolgaknak is. Sanos valsag idejen meg a leragott csont is elmarad, ugyanis a szolgaknak elvettek az utolso fegyveruket is. Nem tudnak lelepni es mashol remenykedni mert nincs hova.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 13, 2011 in Melo

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: