RSS

Ujra emelkedik a benzin ara

26 Jul

Hetfon tankoltam, mar 5.55 lej (1.30 euro) egy liter benzin az olcsobb helyeken. Vajon mikor az ar fog megallni? A januari hullam utan tobbet nem verik dobra az aremelkedest, csak akkor veszem eszre mikor behuzok a kuthoz es leveszem a toltopisztolyt.
Azert kivancsi lennek, hogy mivel magyarazzak az ujabb dragulasi hullamot? Most sem a lej/euro arfolyam, sem a koolaj ara nem nott, az utobbi ha jol tudom epp esett par dollarral a januari arhoz kepest.
Egyeduli dolog amivel magyarazni tudom az, hogy nem sikerult a target-et elerni, ugye Romaniaban az osztrak OMV a jelado az uzemanyagpiacon, igy valamelyik fejes kisutotte a dragitast. Egy paradox orszagban elunk: az elelmiszer egyik legdragabb minalunk, a fizetesek pedig a legkisebbek europai szinten. Lassan-lassan a benzin ara is eleri a nemetorszagi szintet, sajnos csak a fizetesek allnak mar harom eve egy helyben. Az indok: valsag van! Csak epp arra nem kapok magyarazatot, ha valsag van akkor hogy a fenebe melozunk mi reggeltol estig es hetvegeken azert, hogy a rendeleseknek eleget tudjunk tenni?

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on July 26, 2011 in Romania

 

Tags:

One response to “Ujra emelkedik a benzin ara

  1. Szász Eduárd István

    October 1, 2011 at 10:21 am

    Komolyan remelem en is, hogy egyszer felebred az emberiseg, es kibassza az ablakon a koolajtarsasagokat s atterunk valami normalisabbra. A problema ugye az, hogy nalunk megbar bioetanult se lehet kapni, mert az is olcsobb, s lehetne jarni vele, az egese tiszta, de nekem pl. GPL nem megoldas, mert kicsi a csomagtartom (Opel Corsa B) es a potkerekemre volt mar szuksegem. Ami az erdekes, hogy ez az egesz az eu hozadeka, mert kint az ukranoknal feleennyibe kerul, akik fent laknak Szatmar/Banya kornyeken, erdemes kimenjenek tankolni, de minket itt az orszag sziveben megb*tak…

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s