RSS

Savanyusag eltetele

08 Oct

Tavalytol az oszi tevekenysegek koze tartozik a savanyusag eltetele is. Parom egyik kollegaja tanitott meg ra. Ugyhogy a mai nap a piaccal kezdodott. A vasarlasi lista hosszu volt:
– kaposzta,
– karfiol,
– uborka,
– zold paradicsom,
– zeller (levelestol),
– zoldbab,
– retek,
– karalabe,
– sargarepa,
– paprika, ebbol lett amolyan almapaprika meg csipos is vasarolva,
– hagyma, fokhagyma
– torma,
– alma.
Haromszor vittem ki a csomagtartohoz a cuccot mig vegeztunk, aztan irany a szuleim haza, ugyanis nekunk a tombhazban nincs pincenk. A zoldseget megtakaritottuk, ami kellett felapritottuk es belegyomoszoltuk egy 60 literes muanyag hordoba. A hordo aljara kerult par zellerlevel, aztan sorban jott mindenfele zoldseg. A tetejere ujra zellerlevel, mareknyi mustarmag, fekete bors, par baberlevel. 60 literhez egy kilo darabos, jodmentes sot fel kell oldani egy fazek meleg vizben, a zoldsegre raonteni aztan feltolteni vizzel addig mig mindent ellep. Utolso muveletkent elhelyezni a hordot a pince egyik zugaban. Korulbelul 1,5-2 honap mig megerik, jo sokaig elall. A tavalyi savanyusag utolso darabkait valamikor aprilisban ettuk meg.
Nem szeretem az ecetes dolgokat, de ez a soban eltett mindenfele zoldseg nagyon finom es ajanlom mindenkinek, hogy probalja ki.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 8, 2011 in Otthon

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s