RSS

Versenges a meloban

18 Nov

A heten a fonoknek betetett a sok kave es cigaretta. Negy eve dolgozok a jelenlegi cegnel es mindig csodalkozva neztem, ahogy egesz nap egyik cigit a masik utan szivja es literesleg issza a kavet. Ezen elt, reggeltol estig melo, soha nem lattam ebedelni menni, sokszor este 10-11-kor, mikor elmentem a ceg elott, meg az autoja ott volt a parkoloban. A het elejen rosszul erezte magat, hazament azota semmi hir rola. Tudtam, hogy ez fog tortenni ilyen elet mellett.

De nem ez a fontos, hanem a versenges ami tegnap ota elkezdodott a seggnyalok kozott. Mindegyik hajt, tereli a sajat malmara a vizet. A kedves friss mernok baratunk gurcol, kuzd, mindenutt ott van, a fulei gramafontolcserszerure nyiltak, mindent hallgat, latszik rajta, hogy zavarodott, a sok informaciot nem kepes osszerakni tapasztalat hianyaban. Kezzel labbal tortet elore, beleuti az orrat olyan dolgokba ahova nem kellene, ma egy fejvadasz ceg kepvizeloivel is beszelgetest tartott, uj embereket keres, mert sok a munka, nem megy a ceg, valamit tenni kell es o ugy erzi, hogy ez az o feladata.

Masik oldalrol meg ott van a semmittevo Leves neni, ma a kollegaknak kijelentette, hogy tobbet egy perc tulorat sem fizet ki a ceg, a kiadott munkat el kell tudni  vegezni 8 ora alatt. Aki erre nem kepes annak annyi, muszaj ulnie de nem kap egy fillert sem. Egy kollega odament, hetfon surgos elintezni valo dolga van, terhes feleseget orvoshoz kell vigye. Nem akarta a szabadsagkervenyt alairni, mert sok a munka, a cegnek szuksege van minden emberre. Jelzem nekunk a tervezoirodaban nincs semmi surgos munkank, mert nem hanyagoljuk el es nem kavezunk meg pletykalunk egesz nap.

Hetfon jonnek surgosen a nemetek. Allitolag addig el sem mennek, amig nem teszik ujbol sinre ceget. Hat erre en is nagyon kivancsi fogok lenni. Vajon mi tortenik majd a jovo heten. Meddig lehet fesziteni a hurt, ugyanis jelenleg az emberek nagy resze hetkozben 12 orat, szombaton es neha vasarnap pedig 8 orat dolgozik. Vajon hol lesz majd a hatar? Mikor fognak arra rajonni, hogy kevesen vagyunk, es ha normalis embereket akarnak alkalmazni, akkor azt meg is kellene fizetni, ugyanis havi 200 eurobol mar Romaniaban sem lehet megelni.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 18, 2011 in Melo

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s