RSS

Utolso tura?

22 Oct

Remelem novemberben meg sikerul egyet osszehozni. Nem is a hideggel van a baj, hanem azzal, hogy hamar sotetedik. Az utolso ket turan mar sotetben karikaztunk hazafele. Eleg veszelyes az idiota autosok miatt, akik az aszfalt kiralyainak kepzelik magukat.

Ez alkalommal a brassoi Pojanat jartuk korbe. Induls a Bolgarszegbol, felhajtottunk a Salamon ko mellett, aztan a sipalyan leereszkedtunk. Emlitesre melto az egyik kollega esese. Szerencsere semmi baja nem tortent, azonban egy regebbi DSLR fenykepezogep odalett. Egy kis piheno es egy sor, aztan folytattuk az utunkat. Egy kilometer maszas utan letertunk a Rozsnyora vezeto utrol, ismet be a fak koze. Par kilometer utan letaboroztunk, megsutottuk az elemozsiat, elfogyasztottuk a maradek itokat, aztan ujra nyeregbe. Most mar tekerni sem kellett, csak lejtore mentunk egeszen Keresztenyfalvaig. Ott meg megalltunk egy jobb idoket is megert gyarnal. Valamikor teglat meg koszorukoveket gyartottak ott. A kepeken is lathato hogyan nez ki napjainkban. Gyarlatogatas utan irany Brasso, a Hoszu utca vegenel mar megallitottam a GPS-t. Meg majnem egy oranyi tekeres utan, a vegen mar sotetben, ertem ki Negyfaluba, a szuleimhez. Ott lekaptam a kerekeket, betettem a bicit a csomagtartoba es az oregem hazahozott Szentgyorgyre.

Nem volt rossz tura, azonban hianyzott a csend es a vadon. Eddig ahova jartunk ritkan talalkoztunk emberrel. Itt tele volt. Kirandulo nyugdijasoktol, ilyen-olyan faszagyerekekig, draga kerekparokkal, akik bizonyitaskeppen egy hegy megmaszasa utan, az aszfalt szelen meg lenyomtak 20 fekvotamaszt sokfele emberrel talalkozni. Elegge ismert hely a Pojana, meg is latszik a kornyezeten mert lepten nyomon eldobalt szemetbe botlik az ember.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 22, 2012 in Kirandulas

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s