RSS

Lollipop gyalulva

19 Jan

Kb 2 honapig birtam. Zavart a feher billentyuzet, a modositott status bar, a flash hianya, de a legjobban a lassusaga idegesitett. Par nap utan nagyon belassult, a kepernyot mintha kette szeltek volna, a bal oldal fel-le gorgeteskor mindig hamarabb mozgott mint a jobb. Mindezt egy eredeti allapotu Nexus 7 2013-al produkalta. Vasarnap dontottem, hogy gyalulom a legujabb Androidot es Cyanogent teszek ra. Mivel semmi hasznos adatom nincs a tablan, nem kellett backupolni, johetett a rootolas, aztan a Cyanogen majd erre a minimalis Google alkalmazasok.

Procedura:

– Telepitsuk a rootolashoz szukseges dolgokat (en Ubuntut hasznalok, ide nem kell driver meg miegymas): sudo apt-get install android-tools-adb android-tools-fastboot

– Chainfire oldalarol toltsuk le a rootolashoz szukseges allomanyt es csomagoljuk ki. Majd adjuk ki a chmod +x root-linux.sh parancsot, abban a konyvtarban ahova az allomanyt kitomoritettuk

– Tabletet inditsuk ujra Fastboot modba Vol Down + Power gombok nyomva tartasaval, kossuk ossze a szamitogeppel, majd futtassuk le a root-linux.sh skriptet. Vigyazat, minden adat torlodni fog!!! A tabla ujraindulasa utan (beletelik 3-4 perce, varjuk ki turelmesen) a telepitett alkalmazasok kozott ott kell lennie a SuperSU nevu programocskanak is.

– Toltsuk le a ClockworkMod recovery-t, bootoljunk ujra fasboot modba majd adjuk ki a kovetkezo parancsot (abbol a mappabol ahova a fajlt lementettuk: fastboot flash recovery <recovery_image_neve>.img A fajlt persze at is nevezhessuk a konnyebb gepeles kedveert, nem muszaj az eredeti hosszu kolbasz nevet hasznalni.

– Toltsuk le a kivalasztott ROM allomanyt (az en esetemben innen a legujabb stabil verziot) aztan Inditsuk ujra a tablat ismet fastboot modba, majd a Vol Up / Vol Down gombokkal valsszuk ki a RECOVERY feliratot (a kepernyo tetejen jo nagy betukkel van irva), a Power gombbal lepjunk be a recovery menube. Valasszuk ki a backup and restore menupontot aztan a wipe data/factory reset-re pozicionaljuk a kurzort es nyomjuk meg a power gombot. Ha ezzel vegeztunk kossuk ossze a tablat a szamitogeppel, valasszuk ki az install zip/install zip from sideload menut majd a szamitogepen adjuk ki a kovetkezo parancsot: adb sideload <allomany_neve>.zip

– Ha vegzett inditsuk ujra a tablat es mar az uj rendszer fog fogadni. Ha a Google alkalmazasokat is szeretnenk igenybe venni akkor errol az oldalrol toltsuk le a rendszrunknek megfelelo Google alkalmazasokat (a minimalis elegendo), a tablat inditsuk ujra recovery modba (lasd egy bekezdessel fennebb), es a ROM telepitesi procedurat megismetelve (install zip/install zip from sideload aztan adb sideload <google_alkalmazasok_allomany_neve>.zip). Inditsuk ujra a tablat es keszen is vagyunk.

– Meg egy megjegyzes: Nekem a Play alkalmazas reginek bizonyult, nem akart elindulni. Nem kell megijedni, kapcsolodjunk a netre, inditsunk egy bongeszot, majd guglizzunk ra a “google play apk download” szavakra es toltsuk le a legujabb Play csomagot. En az apkmirror.com oldalrol toltottem le. Ha letoltottuk bizonyosodjunk meg rola, hogy engedelyezve van a nem hivatalos forrasokbol valo telepites es installaljuk a letoltott Play allomanyt. Igy mar minden mukodni fog. A tobbi programot mar a megszokott modon, a Play aruhazbol telepithetjuk.

Ez egy informativ leiras, senki nem vonhat felelossegre, ha a keszulekeben kar keletkezik.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on January 19, 2015 in IT

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s